Provincie Drenthe Inkoop & Subsidies
< Terug naar lijst

Subsidieadviseur Aandachtsgebied Domein Samenleving - Specialisme Cultuur

Solliciteren

Word je enthousiast van je dagelijks inzetten voor de ontwikkeling van Drenthe? Heb jij verstand van subsidies en van hoe je dit instrument kunt inzetten om doelen te behalen?

Wat doe je als Subsidieadviseur

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor een goede inhoudelijke behandeling van subsidieaanvragen die bij de provincie binnenkomen o.a. op het gebied van economie, samenleving, cultuur en natuur. Je signaleert mogelijke risico's en knelpunten bij subsidieaanvragen en denkt actief mee in oplossingen binnen de bestaande kaders. Je zorgt ervoor dat je een duidelijk en goed omschreven subsidiebeschikking opstelt waarin helder omschreven staat welke prestaties de subsidieontvanger moet leveren.

Je formuleert opties die mogelijk zijn bij het oplossen van subsidievraagstukken. Je stelt adviezen, notities en conceptteksten op die een bijdrage leveren aan een congruent subsidiebeleid. Als adviseur ben je sparringpartner voor onze beleidsmedewerkers en projectleiders wanneer het gaat om nieuwe en lopende subsidieaanvragen. En ben je de gesprekspartner voor een aantal instellingen, waarmee de provincie een meerjarige subsidierelatie mee heeft, om de voortgang van de afgesproken prestaties te bespreken. Mocht het nodig zijn dan kan je optreden als (vervangend) ambtelijk secretaris voor de Provinciale Adviescommissie (PAC).

Voor deze functie zal je aandacht komen te liggen bij het Domein Samenleving en dan het thema Cultuur. Voor dit thema zal je in eerste instantie bovenstaande werkzaamheden uitvoeren. In de toekomst kan dit veranderen, afhankelijk van wat er nodig is. Dan kan er gevraagd worden om ook met de andere thema's te werken.

Wil je weten met welke subsidies je te maken krijgt? Neem dan een kijkje in ons subsidieloket.

Wie zoeken wij

Als subsidieadviseur beschik jij over financiële deskundigheid waarmee je begrotingen en projectplannen helder kunt interpreteren. Je bent communicatief vaardig en kunt de beleidsvelden gemakkelijk verbinden met de uitvoering. Je communiceert aan het begin van een beleidsdoel helder welke mogelijkheden subsidie kan bieden om deze doelen te realiseren. Jij bent proactief, klantgericht, analytisch ingesteld en gaat systematisch en gestructureerd te werk. Verder zien we graag het volgende in jouw profiel terug:

  • Hbo werk- en denkniveau, met aantoonbare en relevante werkervaring als subsidiemedewerker binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.Aantoonbare kennis of affiniteit met het beleidsterrein cultuur.
  • Kennis op het gebied van andere beleidsterreinen is een pré.

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij Provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als werknemer krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. We hebben ze kort hieronder kort voor je samengevat:

  • Een functie voor 32 tot 36 uur per week.
  • Een salaris binnen schaal 10 (cao provinciale sector) tussen de € 3385,60 en € 4778,94 o.b.v. 36 uur per week (functienaam regisseur/verbinder schaal 10).
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van €5000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen of het sparen van compensatieverlof wat omgezet kan worden in spaarverlof.
  • Voordelige pensioenopbouw (ABP) waar wij als werkgever 70% aan bijdragen.
  • Drenthe vitaal; wij investeren samen met jou in jouw duurzame inzetbaarheid.

Benieuwd naar onze uitgebreide arbeidsvoorwaarden klik dan hier.

Kom bij ons werken

Solliciteren kan tot en met 12 mei 2024. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Leonie van Oosten, Themamanager Inkoop & Subsidies via (0592) 36 55 55. (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl

Referentienummer:
2024-1984
Regio:
Drenthe
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
12-05-2024
Contactpersonen:
Leonie van Oosten
tel.: +31 592 365555
Terug naar boven